Toiminnantarkastajan velvollisuudet
Omataloyhtiö.fi

Toiminnantarkastajan velvollisuudet


Kirjoittaja
Viesti
J769691112
J769691112
New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 3, Käynnit: 127
Hei

Toiminnantarkastajan pääasialliisiin velvollisuuksiin kuuluu laatia toiminnantarkastajan lausunto taloyhtiön tilikaudesta sekä varmistaa päätöksien laillisuus.

Mielestäni toiminnantarkastajalla on melko iso vastuu, joka edellyttää hyvää tuntemusta asunto-osakeyhtiölaista sekä menettelytavoista päätöksenteossa.

Mikäli toiminnantarkastaja ei itse osaa sanoa, että mitä on laillista ja mikä laitonta, niin hänellähän on oikeus esimerkiksi konsultoida Kiinteistöliiton asiantuntijoita, kuten lakimiehiä, epäselvissä asioissa.

Kysymykseni kuuluukin, että eikö se ole myös toiminnantarkastajan velvollisuus kysyä neuvoa?
Neuvottelin eilen yhtiömme toiminnanarkastajan kanssa ja hän kieltäytyi kysymästä kiinteistöliitosta mitään.
Lisäksi hän ilmoitti, että tulee eroamaan tehtävästään, mikäli joutuu selvittelemään asioita ts. tekemään sitä tehtävää, joka hänelle on uskottu.

Mielestäni toiminnantarkastaja ei ole luotettava ja laiminlyö tehtävänsä ja vastuunsa, kun ei suostu selvittämään päätösten ja menettelyiden lainmukaisuutta.
Viittaan tällä mm. https://www.omataloyhtio.fi/artikkelit/13884/voiko_taloyhtion_hallitus_pakottaa_osakkaan_remonttiin.htm kaltaisiin tapauksiin ja päätöksiin.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...
Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Login

Existing Account
Valikko
Viestit
Maininnat
Haku