Vanhan rakennuksen paloturvallisuus ja vakuutuksen korvaukset vahingon sattuessa
Omataloyhtiö.fi

Vanhan rakennuksen paloturvallisuus ja vakuutuksen korvaukset vahingon sattuessa


Vanhan rakennuksen paloturvallisuus ja vakuutuksen korvaukset vahingon...
Kirjoittaja
Viesti
J1017570155
J1017570155
New Member (8 reputation)New Member (8 reputation)New Member (8 reputation)New Member (8 reputation)New Member (8 reputation)New Member (8 reputation)New Member (8 reputation)New Member (8 reputation)New Member (8 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 1, Käynnit: 12
Taloyhtiömme rakennukset ovat valmistuneet vuonna 1990. Pihassa on päärakennus sekä toinen rakennus, joka kattaa varastot, teknisen tilan, jätetilan sekä asukkaiden katetut autopaikat.

Jätteille varattu tila on pieni, joten kaikki jäteastiat eivät mahdu sen sisäpuolelle. Tästä johtuen osa jäteastioista on lukitsemattomana tilan ulkopuolella seinän vieressä. Tällainen järjestely ei ymmärtääksemme monellakaan tapaa täytä nykyajan paloturvallisuuteen ja pelastuslakiin asetettuja säännöksiä, koska minimietäisyydet palavaan materiaalin eivät täyty eikä kaikkia jäteastioita voida säilyttää lukitussa tilassa.

Taloyhtiössämme ja ilmeisesti myös isännöitsijällämme tuntuu vallitsevan sellainen käsitys, että nykyajan määräykset eivät vaikuta suoraan meihin, koska rakennukset on toteutettu rakentamisen aikana voimassa olleiden määräysten mukaisesti. Itselläni on kuitenkin vahva epäilys tämän väitteen paikkaansapitävyydestä ja olen erittäin huolestunut tilanteesta. Korvaisiko esimerkiksi vakuutus taloyhtiömme nykytillassa mitään tulipalon sattutessa, mikäli voitaisiin osoittaa että vauriot ovat aiheutuneet osittain tai täysin määräysten vastaisesta jäteastioiden sijoittelusta? Onko täällä muilla vastaavasta asiasta kokemuksia tai tietoa? Otan myös mieluusti vastaan vinkit miltä taholta tähän asiaan tulisi hakea virallista kantaa.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...
Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Login

Existing Account
Valikko
Viestit
Maininnat
Haku